11 Mayıs 2020

Halfeli Belediyesi'nden Lavrasit Mücadelesi

Halfeli Belediyesi'nden Lavrasit Mücadelesi

Belediye Başkan Vekilimiz Sn. Kaymakam Lütfullah GÖKTAŞ’ın talimatı ile belediyemizin sınırları içerisinde sivrisinek yumurtasına (Larvasit) karşı mücadele başlattı. Sıcaklığın artması ile birlikte üremeye başlayan sivrisinek ve karasinek larvalarının oluşumunu engellemek amacıyla tüm tahliye kanalları, larva üretimi olabilecek alanlarında yapılan ULV Sisleme Aracı ile ilaçlama Çalışması yapılarak yazın sivrisineklerle mücadele edebilmesinin en etkili yolu sineklerin yumurtlama evresindeyken, Larvasit uygulamalarıyla sinek ve sivrisinek larvalarını henüz gelişimini tamamlamadan ortadan kaldırarak, bu ilaçlama çalışmasında çevreye uyumlu biyolojik ilaçlar kullanarak ilaçlama yaparken, Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) Önerdiği protokol çerçevesinde yapılan ilaçları kullanılarak, canlı organizmalardan yararlanılarak yapılan ve doğal dengenin korunmasında en uygun mücadele yöntemi olan biyolojik larvasit uygulaması ile sivrisineklerin üremesi önlenerek  Ekosisteme, insanlara, böceklere, balıklara ve memelilere zararlı olmadığı bilimsel olarak ispatlanmış bir uygulama olan biyolojik larvasit ilaçlaması, sadece hedef canlı üzerinde toksin etki yapar ve larvalar buna karşı direnç göstermemektedir.