27 Ekim 2020

Kaymakam-Belediye Başkan V. Lütfullah GÖKTAŞ'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kaymakam-Belediye Başkan V.  Lütfullah GÖKTAŞ'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Değerli Halfelililer,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97.yıldönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

Tarihi büyük zaferlerle dolu Türk milletinin,Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde başlattığı milli mücadele,milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek tüm yurtta yankılanmış ve zaferle sonuçlanmıştır.

Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından cumhuriyetin kurulması,tarihin yazdığı ender bir başarıdır.Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz demokratik,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.

Bugün bizlere düşen en büyük görev,bu değerli mirası aynı şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek ülkemizi,Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımak olacaktır.

Bu inançla,bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere İstiklal Savaşımızın kahramanlarını,eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi,rahmet ve şükranla anıyor,tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.