23 Nisan 2021

Sn.Kaymakamımız Lütfullah GÖKTAŞ’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Sn.Kaymakamımız  Lütfullah GÖKTAŞ’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Sayın Kaymakamımız Lütfullah GÖKTAŞ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam GÖKTAŞ yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

"İstiklal Harbimizin karargahı aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümünü kutlamanın sevincini, heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk Milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının timsali, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı gündür.

“Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir.

Gazi Mustafa Kemal’in 23 Nisan’ı “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak çocuklara hediye etmesi, şanlı bir maziye sahip asil milletimizin mirasçısı çocuklarımızın, geleceğe güvenle bakabilmemizin en güçlü teminatı olmasındandır.

Bizim tüm gayretimiz, çocuklarımızı daha iyi hayat standartlarına kavuşturmak, daha sağlıklı ve iyi eğitim imkanlarını sağlamak, geleceğe daha umutlu bakmanıza destek olmaktır.

Çocuklarımızın; nitelikli, tarihini iyi bilen, kültürlü, aydınlık düşünceli, yeniliklere ve gelişmelere açık, insana değer veren, milli ve manevi değerleri önemseyen, kişilikli kuşaklar olarak yetişmesini görmek, en büyük mutluluğumuz olacaktır.

Çocuklarımıza düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır.

Bu dileklerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum.